Scroll Top
Strada Aviator Popisteanu, nr 16, Bucuresti
L-V: 8:00 – 19:00 / D: Inchis

Ce este o unghie incarnata - simptome si tratament

unghie incarnata

Unghie incarnata este o afectiune provocata de cresterea marginii laterale a unghiei in tesutul moale periunghial lateral si inclavarea ei la acest nivel cu aparitia durerii, inflamatiei locale si deseori infectiei bacteriene. Este o afectiune care apare cel mai frecvent la degetul mare al piciorului.

Doctorul ortoped Tarek Nazer explica pentru Ziare.commodul in care se formeaza aceasta, dar si ce tratament poate fi urmat.

Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Durerea de glezna – cauze si tratament

Cum apare o unghie incarnata?

Cea mai frecventa cauza a unghiei incarnate este pedichiura inadecvata atunci cand colturile unghiei sunt taiate prea scurt sau sunt rotunjite marginile si intra sub piele.

Si predispozitia genetica joaca un rol important. Forma unghiei se mosteneste si poate cauza aparitia unghiei incarnate. Incaltamintea necorespunzatoare, traumatismele si infectiile locale pot fi, de asemenea, factori favorizanti in aparitia acesteia.

Care sunt simptomele?

In stadiul de incarnare propriu-zisa apare durerea asociata cu o senzatie de disconfort, urmata de o zona de tumefactie si de roseata, sensibilitate la atingere si chiar imposibilitatea de a purta incaltaminte. Cand se infecteaza poate sa supureze. Iar in stadiile avansate se dezvolta un tesut carnos de granulatie (granulom).

Diagnosticul se pune pe baza examenului clinic, rareori sunt necesare alte investigatii, in cazul unei infectii se poate recolta secrectie pentru efectuarea unei probe de culturi si antibiograme pentru a indentifica agentul patogen si pentru administrarea corecta a antibioticului potrivit.

Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Ce este guta si cum se trateaza

Unghie Incarnata Tratament

De cele mai multe ori nu este necesar tratamentul chirurgical si este suficenta tratarea cu antiinflamatoare si antibiotice in cazul infectiei.

Este importanta taierea corecta a unghiilor cu colturile drepte si este nevoie de incaltaminte adecvata, care sa nu fie stramta.

Rareori este necesar tratamentul chirurgical prin care se poate indeparta partial sau total unghia, iar apoi se va urma tratament cu antibiotic, antiinflamatoare si se va evita efortul fizic cel putin doua saptamani si se va purta incaltaminte lejera.

Daca va prezentati la primele semne aveti sanse mai mari de a scapa fara tratament chirurgical.

Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Semne ca trebuie sa ajungi urgent la ortoped

Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Cum trebuie sa fie relatia intre medic si pacient

Doctor ortoped Tarek Nazer, medic specialist ortopedie si traumatologie, specialist in chirurgie artroscopica, leziuni sportive si proteze personalizate. Medic ortoped cu experienta de cinci ani in unele dintre cele mai mari spitale din Anglia si vicepresedinte al Asociatiei Sanatate la Nivel European. Timp de doi ani a lucrat cu Phil Hirst, medicul echipei Manchester United.

Leave a comment