Scroll Top
Strada Aviator Popisteanu, nr 16, Bucuresti
L-V: 8:00 – 19:00 / D: Inchis
infiltratie

Infiltratie sau operatie, cand se poate trata artroza cu infiltratie si cand este recomandata operatia si care sunt contraindicatiile? Multi pacienti se confrunta cu probleme de artroza si sufera de dureri articulare. Acestia incearca toate tratamentele posibile pentru a evita operatia, insa este important sa stim cand este nevoie absoluta de o interventie chirurgicala si cand problema medicala se poate trata folosind infiltratiile intra-articulare.

Artroza este o afectiune degenerativa prin care cartilajul articular se deterioreaza, devine mai moale si mai subtire, explica pentru Ziare.com doctorul ortoped Tarek Nazer.

Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Semne ca trebuie sa ajungi urgent la ortoped

In primul rand, pentru a trata corect o afectiune, trebuie sa stim care sunt factorii care au favorizat aparitia artrozei. Acestia pot fi:

– factorul ereditar, se explica prin mostenirea genelor familiale;
– a fi supraponderal este considerat un factor important de suprasolicitare in aparitia artrozei;
– fracturi sau leziuni ale cartilajului in urma unui traumatism.

Durerea este primul semn de aparitie a artrozei, aceasta devenind mai accentuata odata cu avansarea afectiunii.

Cand se poate trata artroza cu infiltratii?

In fazele incipiente de artroza si mai ales la pacientii tineri, procedura de infiltratie poate incetini, dar si trata modificarile degenerative ale artrozei.

Infiltratiile pot fi de multe feluri:

– Infiltratie cu acid hialuronic;
– Infiltratie cu plasma imbogatita cu trombocite;
– Infiltratie cu celule stem.

Medicul decide tipul de infiltratie impreuna cu pacientul, in functie de varsta si de gradul schimbarilor degenerative, dar si de costuri.

Cand este recomandata operatia?

In cazurile avansate, in care aproximativ tot cartilajul este distrus, se recomanda tratamentul chirurgical, care implica schimbarea suprafetei articulare cu un metal. Cele mai frecvente proteze sunt cele de genunchi si sold care au rezultate foarte bune, iar pacientul isi recapata functia articulatiei afectate.

Atunci cand ne prezentam la medic la primele semne ale artrozei, suprafata articulara poate fi salvata folosind infiltratiile intraarticulare si recuperare medicala prin fizioterpie si kinetoterapie.

Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Ce este guta si cum se trateaza

Doctor ortoped Tarek Nazer, medic specialist ortopedie si traumatologie, specialist in chirurgie artroscopica, leziuni sportive si proteze personalizate. Medic ortoped cu experienta de cinci ani in unele dintre cele mai mari spitale din Anglia si vicepresedinte al Asociatiei Sanatate la Nivel European. Timp de doi ani a lucrat cu Phil Hirst, medicul echipei Manchester United.

Leave a comment