Scroll Top
Strada Aviator Popisteanu, nr 16, Bucuresti
L-V: 8:00 – 19:00 / D: Inchis

Infiltratiile cu PRP (plasma imbogatita cu trombocite sau “platelet rich plasma”) este cea mai buna metoda de tratament folosita in ziua de astazi, avand beneficiul de a avea celule personalizate din plasma recoltata din sangele pacientului.

Sangele este alcatuit dintr-o parte lichida, plasma sanguina, in care se gasesc o serie de celule cu rol in crestere si din elemente figurate ( eritrocite, leucocite si trombocite).

Cum se obtine PRP?

In 12 min printr-un procedeu simplu, se recolteaza sange venos de la prppacient ( asemanator oricarei recoltari pentru analize uzuale), se introduce apoi intr-o eprubeta speciala si se pune la centrifugat, pentru a obtine plasma cu o cantitate de trombocite de 9 ori mai mare fata de valoarea normala in sange.Tratamentul se realizeaza prin injectarea plasmei in zona afectata ( in articulatie sau tendon ).

Cum actioneaza infiltratiile cu PRP?

Infiltratiile cu PRP au un procesul de reparare incepe in general cu o etapa inflamatorie care dureaza in jur de 2-3 zile, urmata de proliferarea celulara in care se produce eliberarea celulelor noi si a factorilor de crestere la locul afectiunii, apoi incepe ultima etapa de remodelare a tesutului in care se produce diferentierea celulelor noi formate care iau locul celor distruse.

In ce afectiuni se potriveste procedura infiltratiile cu PRP?

 • Artrite si artroze
 • Leziuni de coafa rotatorie, de labrum
 • Leziuni de menisc, de ligament incurciat anterior (LIA)
 • Bursite de sold, genunchi, cot, umar, etc.
 • Tendinite (achileana, patelara, plantara, peritrohanteriana, etc)
 • Condropatii
 • Rupturi musculare
 • Epicondilite
 • Sinovite
 • Fracturi
 • Dureri ale coloanei vertebrale

infiltratiile cu prp

Care sunt avantajele infiltratiile cu PRP ?

Avantajul cel mai mare al infiltratiei cu plasma faptul ca este o metoda simpla, cu preparare rapida, care ajuta la regenerarea tesuturilor afectate, reduce timpul de recuperare si durerea, initieaza mecanisme proprii de vindecare si nu are risc de alergii, iar costul tratamentului este semnificativ mai mic decat alte tipuri de tratamente.

De cate injectari cu PRP este nevoie ?

In general este nevoie de 1-3 injectari, in functie de tipul afectiunii si de stadiul evolutiv al acesteia.

Care sunt contraindicatiile tratamentul cu PRP?

Nu se recomanda persoanelor care sufera de trombocitopenie, anemie severa sau cu tulburari de coagulare.

Cum se face recuperarea dupa ce ati facut o infiltratie cu PRP?

Dupa efectuarea infiltratiei cu PRP, pacientul ramane in cabinet pentru 10-15min, timp in care efectueaza exercitii de flexie-extensie, ce ajuta la integrarea substantei in cavitatea articulara.  Se urmeaza 2 zile cu tratament antialgic postinfiltratie dacs este cazul, apoi se inceapa un program cu exercitii de recuperare stabilite in functie de afectiunea fiecaruia.

Tratamentul cu PRP este foarte eficient daca se tine cont de stadiul clinic al afectiunii si de indicatiile medicului.

Multi ne intreaba daca infiltratia cu PRP este dureroasa, raspunsul este Infiltratia cu PRP nu este dureroasa si se foloseste anestezie locala la nivelul pielii ce ofera un confort in timpul efectuari . de asemnea perntu persoanelor cu fobie de ace exista o crema anestezica pe care o aplicam cu 15 minute inainte de infiltratie ce va face sa uitati de orice teama .

Dr Tarek Nazer medic ortoped cu experienta de 5 ani in cele mai mari spitale din Marea Britanie este supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva  si in prezent efectueaza cea de-a doua specializare in Medicina Sportiva,  este specialistul nostru care a efectuat multe infiltratii cu rezultate foarte bune si sute de pacienti fericiti .

#infiltratiaPRP #infiltratiacuplasma #dureri de genunchi #tratamentminiminvaziv

Comments (4)

Buna seara ! Va multumesc anticipat pentru raspuns ! In urma unei menisctomii totale in 2013 fica mea are dureri de genunchi. A facut un RMN si este afectat si cartilajul. Ne pot ajuta acidul hialuronic sau PRP? Putem sa ne programam la D – vs pt o consultatie ? Si stabilirea unui plan care sa includa si remedierea cartilajului si transplantul de menisc?

Depinde cati ani are, ce grad de afectiune si pe ce partea a osului, va astept la o consultatie

Buna ziua! Pentru entorsa usoara de genunchi bilaterala s-ar potrivi infiltratia cu prp sau alt fel de infiltratie?

Buna ziua
Da, sunt potrivite dar avem nevoie de mai multe informatii , cand sa intamplat, ce simptome aveti etc .

Leave a comment