Strada Aviator Popisteanu, nr 16, Bucuresti
L-V: 8:00 – 19:00 / D: Inchis

Infiltratie cu acid hialuronic in genunchi este o metoda simpla de ameliorea durerea si de a creste raza miscarii articulare .

Infitratiile cu acid hialuronic si-au demonstrat eficacitatea in ultimi 10 ani, ajutand mii de oameni sa amane sau sa scape de operatie si sa-si desfasoare activitatea zilnic fara dureri sau chinuri .

infiltratie cu acid hialuronic

Dr Tarek Nazer medic ortoped specialist in tratamentul minim invaziv si regenerative, ne explica cand este indicata infiltratie cu acid hialuronic in genunchi si ce rol are .

Infiltratie cu acid hialuronic reprezinta introducerea unei substante vascoelastice in articulatie, folosind o seringa si un ac ce patrude in cavitatea articulara injectand substanta vascoelastica, ajutand la lubrifierea adecvata a articulatiei si la reducerea fortelor de frecare .

Acidul hialuronic este o subtanta ce se gaseste in mod normal in lichidul sinovial al articulatiei iar atunci cand scade concentratia lui, apare procesul de frecare si de distrugere a cartilajului articular.

Cand sunt recomandate infiltratie cu acid hialuronic ?

  • Infiltratiile cu acid hialuronic in genunchi pentru gonartroza, cracmente articulare, sindrom de impingement sinovial, sinovita acuta, condropatie rotuliana si condromalacie.

  • Infiltratiile cu acid hialuronic in sold pentru coxartroza si sindrom de impingement articular.

  • Infiltratiile cu acid hialuronic in glezna , umar , pumn sau cot in cazurile de artroza

  • Tendinitele acute si cronice

Infiltratie cu acid hialuronic NU doare !

Contrar asteptarilor si spaima pe care o aveam cand ni se recomanda infiltratie cu acid hialuronic si impresia tuturor este ca va fi ceva foarte dureros, pe cand infiltratiile cu acid hialuronic nu sunt durerose, iar eu personal le efectuez cu anestezie locala pentru a face ca pacientul sa simta doar o intepatura mica la nivelul pielii, ne spune medicul ortoped Tarek Nazer.

Rezultatele dupa infiltratiile cu acid hialuronic sunt foarte bune si de lunga durata, efectul lor dureaza intre 6-12 luni ( este foarte important sa alegem substanta si concetratia potrivita , unele produse avand o concentratie foarte mica sau o calitate inferiora ce nu va asigura rezultatul dorit ).

Riscurile sunt minime dupa infiltratie cu acid hialuronic fiind o substanta care se gaseste in organism in mod normal, insa poate fi posibil sa apara o inflamatie la 24 de ore post infiltratie, un alt risc este de a injecta substanta in straturile anatomice si nu in spatiul articular (aici este important sa apelam la un medic care efectueaza acest tip de infiltratie cu acid hialuronic in mod frecvent si cunoaste foarte bine anatomia articulatiilor pente a evita o asemenea problema). Contraindicatiile infiltratiilor cu acid hialuronic sunt: infectia locala, alergie la substanta respectiva, persoanele aflate sub tratament cu anticoagulant trebuie sa-l opreasca cu 48 de ore inainte pentru a evita aparitia hematoamelor intraarticulare, dupa ce se sfatuiesc cu medicul care l-a prescris.

Tratamentul cu infiltratii intra-articulare folosind acidul hialuronic este foarte eficente daca rescpectam urmatoarele :

  • Sa avem indicatia corecta

  • Sa nu avem alergii la substanta injectata

  • Sa apelam la un medic cu experienta in acesta procedura

  • Sa alegem substanta de buna calitate si de o concentratia buna ( nu neaprat scumpa , nu toate produsele scumpe sunt neaprat mai bune )

  • Sa oprim tratamentul anticoagulant cu 48 de ore inainte de injectare

  • Sa injectam substanta in spatiul intra-articular si nu in tesut

Intotdeuna trebuie sa consultati un medic ortoped inainte de a recurge la asemenea tratamente pentru a decide diagnosticul , stadiul afectiunii si sa ne confirme ca este indicatia cea mai potrivita pentru afectiunea pe care o avem.

Comments (10)

La varsta de 43 ani , este indicat sa fac infiltratii cu acid hialuronic la un genunchi cu gonartroza ? Mentionez ca durerile nu sunt mari, din cand in cand, in schimb este umflat genunchiul.Va multumesc !I

Da, cu siguranta , avem multiple tipuri de infiltratii care ajuta la combatarea artrozei, va asteptam la o consultatie pentru a gasi metoda cea mai potrivita pentru cazul dumneavoastra

Cit costa injectiile cu acid hialuronic in genunchi? Pentru ambii genunchi?

350 ron fiecare

Pentru inf. cu acid hialuronic este necesar ca pacientul sa detina o radiografie sau ex. RMN?

Am mai scris anterior un mesaj dar cred ca nu s a salvat. Va rog, intreb pentru cineva care si a cumparat singura Crespine Gel de la BioPolymer, poate veni la dvs sa i administrati dvs. injectia in genunchi?
Multumesc.

Din pacate nu avem voie sa efectuam infiltratii decat cu substante achizitionate de catre clinica , depozitarea neadecvata, transportul la alte temperaturi decat cele recomandare pot provoca reactii adverse .

Trebuie sa aibe recomandarea de la un medic specialist sau sa se prezinte la o consultatie .

Multumesc frumos pentru raspunsuri!!!

Buna ziua din nou, D-le. Doctor,

Am tot citit ca (pentru genunchi, de ex.) exista si substante pe baza de colagen (eventual combinat cu arnica), care este actiunea colagenului vs. acid hialuronic pentru un genunchi?

Va multumesc!

Leave a comment