Scroll Top
Strada Aviator Popisteanu, nr 16, Bucuresti
L-V: 8:00 – 19:00 / D: Inchis

sciatica

sciatica

SCIATICA reprezinta totalitatea sindroamelor dureroase cauzate de iritatia sau compresia nervului sciatic ( care duc la deficiente motorii si senzoriale ) si de inflamatia spatiului epidural (care determina aparitia durerii).

Nervul sciatic este cel mai lung nerv din corpul omenesc , cu origine la nivel lombar si traiect pana la nivelul degetelor picioarelor .
Se manifesta clinic prin durere la nivelul spatelui cu iradiere catre sold si picior.

sciatica
Durerea poate fi resimtita ca o crampa, ca o intepatura sau senzatie de furnicatura.. Sciatica si durerea de spate reprezinta o problema des intalnita (aproximativ 60-80% din populatia generala va suferi la un moment in cursul vietii de episoade dureroase) si doar in putine cazuri managemetul acestei afectiuni este optim.Frecven durereta debilitanta creaza reale probleme de tratament.

Sciatica este mai frecvent intalnita in jurul varstei de 30-50 de ani.Cu toate ca durerea este severa in majoritatea cazurilor tratamentul conservator duce la o ameliorare semnificativa.Pentru cazurile refractare la tratament se poate indica infiltratie locala cu corticosteroizi sau chiar interventia chirurgicala in cazurile in care exista slabiciune musculara, incontinenta vezicala sau durere care se agraveaza in pofida tratamentului medicamentos.

Indicatiile infiltratiei locale :
durere radiculara ( care se lasa pe picior ) asociata cu hernierea discului ( nucleului pulpos).
stenoza spinala.
fractura vertebrala cu compresie
chisturi ale platourilor vertebrale

In unele cazuri sunt necesare 3-4 infiltratii .
Acestea sunt foarte eficiente, durerea scade treptat in cateva zile- saptamani.Infiltratiile se fac sub anestezie locala si contrl radiolog.Dupa acesta mica interventie pacientul va putea parasi spitalul imediat si se poate mobiliza independent fara restrictii.

Leave a comment