Scroll Top
Strada Aviator Popisteanu, nr 16, Bucuresti
L-V: 8:00 – 19:00 / D: Inchis

Tendinita rotuliana

tendinita patelara

TENDINITA ROTULIANA

Tendinita patelara este o leziune care afecteaza tendonul ce conecteaza rotula (patela) la tibie( fluierul piciorului). Tendonul patelar joacă un rol esențial în modul în care folosiți tendinita rotulianamușchii picioarelor, avand functie de pivot. Acesta ajută la extensia genunchiului ( indreptarea ), astfel încât să puteți lovi cu piciorul o minge, sa alergati și să sariti în aer. Tendinita patelara este cel mai frecvent intalnita la sportivi al căror sport implică sărituri frecvente – cum ar fi baschet și volei. Din acest motiv, tendinita patelară este cunoscut sub numele de genunchiul saritorului . Cu toate acestea, chiar și oamenii care nu participă la sărituri sport pot experimenta tendinita patelara. Pentru majoritatea oamenilor, tratamentul pentru tendinita rotuliana începe cu terapie fizică pentru consolidarea muschilor din jurul genunchiului. Durerea este primul simptom de tendinita patelara. Durerea, de obicei, este situata în partea din fata a genunchiului între rotula (patela) și zona in care tendonul se ataseaza la tibie . Durerea din genunchi poate  fi prezentă inițial la inceputul activitatii fizice sau doar după un antrenament intens si poate progresa, până la punctul că interferează cu performanțele sportive, ajungand in cele din urmă sa interfereze cu sarcinile de zi cu zi : urcatul scarilor sau ridicatul de pe scaun.

Tratament :
– Antialgice cum ar fi ibuprofenul si paracetamolul pot oferi ajutor pe termen scurt .
– O varietate de tehnici de terapie fizică pot ajuta la reducerea simptomelor asociate tendinitei rotuliene , inclusiv : exerciții de stretching , exercitii de consolidare ,patelar strap (o curea prin care se aplică o presiune de tendonul patelar pentru a redistribui forța departe de tendonul în sine ,acest lucru poate ajuta la ameliorarea durerii). Ionoforeza (această terapie presupune răspândirea unui corticosteroid pe piele).
– Infiltratii locale cu substanta de acid hialuronic ce ajuta la reducerea simptomelor si  prevenirea de tendinita patelara.

Prevenirea tendinitei rotuliene

Masuri preventive pe care le puteti lua sunt:tendinita rotuliana
– adaptarea musculaturii si tendoanelor la efortul pe care urmeaza sa il depuneti. Faceti exercitii de fitness fara a forta limitele corpului, si cresteti intensitatea antrenamentului treptat, pentru a permite organismului sa se adapteze.
– Incalzirea inainte de orice activitate sau antrenament este extrem de importanta. Este necesar sa pregatiti muschii, tendoanele si ligamentele pentru munca pe care sunt pe cale sa o faca, sa nu mai vorbim de inima si plamani.

Leave a comment