Strada Aviator Popisteanu, nr 16, Bucuresti
L-V: 8:00 – 19:00 / D: Inchis
hallux-varus

Hallux varus este o afectiune caracterizata prin devierea catre medial a degetului mare de la picior. Este mai frecvent intalnit la femei si cel mai adesea apare prin hipercorectia dupa operatia de monturi ( hallux valgus) , ajungand la 15% din cazuri dupa operatia prin tehnica Lapidus.

Clinic se observa durere, diformitate, inapacitatea de a purta anumita incaltaminte, instabilitate , iar degetul mare poate avea aspectul unei “gheare”.

Medicul ortoped va va face o radiografie prin care se masoara gradul de diformitate, iar pe baza acestei investigatii se va stabili tratamentul potrivit.

hallux varus

In cele mai multe cazuri , tratamentul conservator – purtarea de incaltaminte mai largi, orteze si chiar gips are rezultate modeste. Pentru corectarea acestei diformitati este necesara o interventie chirugicala de reparare sau fixare  si /sau transfer de tendon.

Echipa Consultatie Ortopedie va asigura cele mai noii tratamente chirurgicale la nivel European , avand o experienta mare in chirurgia piciorului .

Leave a comment