Strada Aviator Popisteanu, nr 16, Bucuresti
L-V: 8:00 – 19:00 / D: Inchis

Afectiunile sesamoidelor

oasele sesamoide

Afectiunile sesamoidelor

Oasele sesamoide sunt mici oase situate la nivelul articulatiei degetului mare de la picior si au rol important in timpul mers in a prelua din greutate , dar si in mentinerea pozitiei.

Cele mai frecvente afectiuni pentru oasele sesamoide sunt reprezentate de :  fracturi, luxatii, entorse, condromalacie ,osteocondrita disecanta si tendinita FHB.

Afectiunile sesamoidelor

Simptomatologia este dominata de durerea generalizata a degetului mare  atat in repaus , dar mai ales in mers, reducerea mobilitatii degetului mare.

Medicul ortoped va face o examinare minutioasa si eventual radiografii pentru a stabilii cel mai bun tratament.Pentru inceput se incepe cu tratament ortopedic ce presupune reducerea activitatilor zilnice, purtarea unor incaltaminte special adaptate, orteza sau chiar atela gipsata.

In anumite cazuri se poate practica indepartarea keratozei plantare. In cazul in care aceste masuri nu dau rezultate se poate realiza o interventie chirurgicala pentru oasele sesamoide si/sau tesuturilor moi adiacente.

Echipa Consultatie Ortopedie va asigura cele mai noii tratamente chirurgicale la nivel European , avand o experienta mare in chirurgia piciorului .

Leave a comment