Strada Aviator Popisteanu, nr 16, Bucuresti
L-V: 8:00 – 19:00 / D: Inchis
piciorul-plat

Piciorul plat este o afectiune caracterizata prin prabusirea boltii piciorului. Aproximativ 20% din adulti prezinta aceasta afectiune. Piciorul plat poate fi congenital ( de la nastere) sau dobandit ( insuficienta tendonului posterior tibial fiind cea mai comuna cauza).
 De cele mai multe ori este nedureros , dar uneori poate aparea durere la nivelul calcaiului si a boltii piciorului si contractura musculara .

platfus

In cazul aparitiei durerii este bine sa consultati un medic ortoped.
 In urma investigatiilor taloneteclinice si imagistice ( radiografie, ecografie, CT, RMN ) , medicul va poate recomanda fiziokinetoterapie , purtarea unor sustinatoare plantare speciale sau orteze.
 Interventia chirurgicala este destinata numai cazurilor refractare la tratamentul ortopedic.
Kinetoterapia joaca un rol foarte important in intarirea fasciei plantare ce ajuta la reducerea disconfortului provocat de piciorul plat si detensioneaza fortele aplicate pe calcaneu prin exerciti de streching .

Scaderea greutatii ajuta la reducerea fortei de tensionare in cazurile de obezitate si suprapoderalitate.

Clinica Masaya ofera un pachet special pentru cei cu piciorul plat ce combina kinetoterapia, fizioterapia si talonete personalizate asigurand cel mai bun rezultat si folosind cei mai noi algoritmi la nivel mondial .

Leave a comment