Scroll Top
Strada Aviator Popisteanu, nr 16, Bucuresti
L-V: 8:00 – 19:00 / D: Inchis

Ce este artroscopia de sold si cand se recomanda

artroscopia de sold

Artroscopia de sold este o procedura chirugicala minim invaziva realizata la nivelul soldului prin care se pot explora si rezolva multiple probleme.

Interventia se efectueaza prin 2-3 incizii mici prin care se introduc o camera si instrumente chirurgicale care vor ajuta la tratarea corecta a afectiunii prezente.

La nivelul soldului se articuleaza capul femural cu acetabulul, aceasta articulatie este acoperita de cartilaj si inconjurata de muschi, labrum, ligamente si capsula.

Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Semne ca trebuie sa ajungi urgent la ortoped

Cand este indicata artroscopia de sold?

Artroscopia de sold se recomanda atunci cand apar blocaje, umflaturi, dureri persistente sau boli degenerative care nu pot fi vindecate prin tratament conservativ.

Se mai face in caz de:

– Impingement acetabular – cand apar osteofite sau ciocuri de os la nivelul acetabului;
– Leziunea de labrum, acesta fiind inelul fibrocartilaginos ce inconjoara capul femural si ii mentine pozitia in acetabul;
– Inflamatia sinovitei;
– Indepartarea de corp liber intra articular;

– Infectie intra-articulara;

Coxartroza.

Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Ce este si cum se trateaza tendinita rotuliana

Ce implica aceasta interventie?

Artroscopia soldului se practica folosind anestezia de tip rahidian, pacientul fiind pozitionat pe partea dorsala se aplica o tractiune la nivelul soldului, folosind un sistem special pentru a crea spatiul suficient pentru a explora articulatia. Se fac 2-3 incizii mici si folosind intrumente speciale se pot rezolva diferite probleme ale soldului. Interventia dureaza intre 60-90 de minute.

Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Infiltratie sau operatie?

Care este timpul de recuperare?

Recuperarea difera in functie de afectiunea tratata si dureaza intre 2 si 12 saptamani, primele cateva zile este posibil sa fie nevoie sa folositi carje.

Rezultatul final al unei interventii se vede la 6-12 luni post operator, respectand programul de recuperare cu fizioterapie si kinetoterapie.

Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Ce este guta si cum se trateaza

Doctor ortoped Tarek Nazer, medic specialist ortopedie si traumatologie, specialist in chirurgie artroscopica, leziuni sportive si proteze personalizate. Medic ortoped cu experienta de cinci ani in unele dintre cele mai mari spitale din Anglia si vicepresedinte al Asociatiei Sanatate la Nivel European. Timp de doi ani a lucrat cu Phil Hirst, medicul echipei Manchester United.

Leave a comment