Scroll Top
Strada Aviator Popisteanu, nr 16, Bucuresti
L-V: 8:00 – 19:00 / D: Inchis

Ce este soldul in resort si cum se trateaza

ce este sold in resort

Soldul in resort este o afectiune cauzata de alunecarea unei benzi fibroase aflate in tensiune peste marginea superiora a marelui trohanter la flexia, aductia si rotatia interna a soldului.

Afectiunea este des intalnita la tineri si poate fi de trei tipuri: externa, interna si intra-articulara. Doctorul ortoped Tarek Nazer vorbeste pentru cititorii Ziare.com. despre soldul in resort de tip extern.

Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Ce sunt infiltratiile intra-articulare si la ce ajuta

Soldul in resort extern este cauzat de alunecarea marginei posterioare a tractului iliotibial pe partea externa a marelui trohanter, unde se produce un mecanism de glisare. De cele mai multe ori, el nu cauzeaza dureri, ci doar un disconfort.

Aceasta glisare repetata de multe ori duce la ingrosarea tractului iliotibial si la rigidizarea lui. Cel mai des sunt afectate persoanele care practica sporturi precum atletismul si aerobicul sau cele cu istoric familial de sold in resort.

Diagnosticul se pune pe baza unui examen clinic, insotit de teste speciale si completat cu un examen de tip RMN.

Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Ce este ruptura de tendon achilian si cum se trateaza

Ca prim remediu este necesar sa luam pauza din sportul pe care il practicam, un tratament antiinflamtor si aplicatii reci locale.

Tratamentul nechirurgical – in cele mai multe cazuri se face prin kinetoterapie de stretching al tractului iliotibial.

Cateodata se pot folosi injectii cu cortizon pentru a reduce inflamatia locala, insa sunt evitate la tineri, deoarece pot duce la atrofie subcutanata, infectie, ruperea ligamentelor sau distrugerea articulatiei.

Sanatate la-ndemana: Suferi de artroza? Poti fi un meteorolog bun!

Tratamenul chirurgical este indicat la pacientii care nu raspund la cel nechirurgical. Se practica o incizie de aproximativ zece cm la nivelul marelui trohanter si se face excizia partii prominente a acestuia si plastia in Z a tractului iliotibial.

Postoperator se recomanda sprijin partial progresiv, fiind urmat de o perioada de recuperare de aproximativ sase saptamani ce consta in kinetoterapie.

Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Gonartroza – metode de preventie si tratament

Doctor ortoped Tarek Nazer, medic specialist ortopedie si traumatologie, specialist in chirurgie artroscopica, leziuni sportive si proteze personalizate. Medic ortoped cu experienta de cinci ani in unele dintre cele mai mari spitale din Anglia si vicepresedinte al Asociatiei Sanatate la Nivel European. Timp de doi ani a lucrat cu Phil Hirst, medicul echipei Manchester United.

Leave a comment