Strada Aviator Popisteanu, nr 16, Bucuresti
L-V: 8:00 – 19:00 / D: Inchis

Necroza aseptica de cap femural

necroza aseptica

Necroza aseptica a capului femural ( NACF)

Necroza aseptica al capului femural reprezinta lipsa aportului sanguin la nivelul articulatiei soldului ceea ce duce la distrugerea articulatiei cu impotenta functionala si durere. Atunci cand sufera cineva de necroza de cap femural simptomatologia este asemanatoare cu artroza soldului ( coxartroza) , dar apare mai frecvent la adultul tanar : 35-50 ani. Mai jos aveti o imagine radiologica a NACF ( in stanga osul normal si in dreapta modificarile de structura osoasa.)

necroza cap femural

Cele mai frecvente cauze de aparitie al necrozei de cap femural pot fi : trauma, tratamentul cu steroizi, dislipidemiile, consumul exagerat de alcool etc.

Primul simptom care apare in cazul de necroza aseptica al capului femural este durerea in zona inghinal mai intensa la efort , urcatul scarilor etc.

Durerea poate iradia posterior. Cu toate ca aceasta afectiune este destul de frecventa numeroase dezbateri asupra tratametului au existat pana de curand , cand Societatea Americana de Ortopedie a stabilit ca singurele tratamente ce dau rezultate sunt decompresia chirurgicala pentru formele incipiente si artroplastia totala de sold in cazurile avansate ( coxartroza).

Tratamentul al necrozei de cap femural cu bifosfonati , terapia cu unde de shock , nu sunt concludente in amelioararea acestei afectiuni decat in unele cazuri.

Doctorul Tarek Nazer recomanda tratamente combinate de infiltratii locale cu celule stem sau PRP impreuna cu fizioterapie si hiperbara pentru cazurile de necroza femurala grad 1,2 iar in cazurile avansate tratamentul este personlizat dupa caz .

Pentru mai multe detalii va puteti programa la nr de tel 0772267366.

Leave a comment