Strada Aviator Popisteanu, nr 16, Bucuresti
L-V: 8:00 – 19:00 / D: Inchis
UMAR INGHETAT

Umarul inghetat ( capsulita adeziva ) este o afectiune caracterizata prin mobilitatea redusa si dureroasa a umarului . Este cauzata de inflamatia capsulei articulare ( in special ligamentul coraco-humeral) care are rol in protejarea si mentinerea functionalitatii umarului.
Inverstigatiile paraclinice pentru diagnosticul de capsulita adeziva (Umarul inghetat ) : analize sanguine, radiografiile sunt in general normale,  examenul RMN fiind necesar pentru diagnosticare , dar de cele mai multe ori examinarea clinica este suficienta pentru diagnostic.

umar incgheat capsulita retractila

Durerea este severa a umarului, in special in timpul miscarilor , dar si noaptea , pacientii acuzand adeseori faptul ca nu pot dormi din cauza durerilor.
Umarul inghetat este frecvent intlanit la diabetici, in hipotiroidism sau posttraumatic. Tratamentul consta in fizioterapie si kinetoterapie agresiva alaturi de medicatie antialgica si infiltratii locale cu diferite sustante ce ajuta la recapatarea mobilitatii . Pentru cazurile avansate este necasara interventia chirurgicala artoscopica unde sa se detensioneaza capsula .

infiltratie umar

Echipa consultatieortopedie.ro foloseste tehnci speciale de infiltrare peri si intraarticulare care redau mobilitatea si reduc semnificativ durerea in timp foarte scurt ( de ordinul minutelor).

Leave a comment