Strada Aviator Popisteanu, nr 16, Bucuresti
L-V: 8:00 – 19:00 / D: Inchis
chist sinovial

Chist Ganglionar sau chist sinovial reprezinta o acumulare de lichid gelatinos, mucos , mai frecvent ( 70%) localizat la nivelul dosului palmei/ pumnului. De obicei este atasat de un tendon. Este cauzat fie de o trauma, degenerare mucoida sau herniere sinoviala.

chist sinovial pumn

Simptomatologie:  De obicei este nedureros si afecteaza mai mult din punct de vedere cosmetic Investigatii Examinarea clinica este suficienta in majoritatea cazurilor, iar ecografia sau examenul RMN pot aduce informatii suplimentare.

Tratamentul pentru chist ganglionar se poate micsora spontan, insa doar interventia chirurgicala este utila in indepartarea acestuia. Interventia chirurgicala este minim invaziva, se poate efectua sub anestezie locala sau loco-regionala si dureaza 15-20 minute. Nu necesita internare postoperator.

operatia chist sinovial

Recuperarea dupa interventia chirurgicala de chist ganglionar este foarte rapida , cicatricea postoperatorie fiind neglijabila. Acum puteti face aceasta interventie chirurgicala in conditii deosebite la un spital privat din Bucuresti prin Casa de Asigurari de Sanatate.

Leave a comment