Strada Aviator Popisteanu, nr 16, Bucuresti
L-V: 8:00 – 19:00 / D: Inchis
dupuytren

Maladia Dupuytren:

Dupuytren este o afectiune a mainii si degetelor cauzata de ingrosarea anormala a tesuturilor moi de sub pielea palmei. In cazul în care boala progreseaza se va dezvolta o contractura ce afecteaza unul sau mai multe degete.
De obicei, degetul inelar este afectat în primul rand , apoi cel mic și degetul mijlociu, dar este nevoie de luni sau chiar ani pentru a ajunge la acest stadiu. Degetele vor fi contractate in flexie si nu pot fi indreptate. Pot aparea noduli durerosi sub piele si bride .De cele mai multe ori tendoanele nu sunt afectate.

Este mai frecvent intalnita la barbatii de peste 40 ani si femei peste 50-60 ani.

Care sunt cauzele bolii dupuytren?

Motivul pentru care se produce ingrosarea tesutului conjuctiv nu este cunoscut, se pare că există o serie de factori genetici, dar si o serie de afectiuni asociate :

Dupuytrens (1)

Factori de risc de dezvoltarea de dupuytren :

– Alcoolismul.
– HIV.
– Medicamente antiepileptice .

Prognostic boli dupuytren:
Rata de recurență al afectiuni Dupuytren pe termen lung, după un tratament operativ de succes este de 20%.

banner clinica masaya

Tratament:
Multe persoane cu aceasta afectiune nu au nevoie de niciun tratament daca nu sunt  afectate  activitatile zilnice sau devine inestetic.
1) infiltratii locale ,
2) Tratament chirurgical minim invaziv de eliberare folosind anestezie locala  daca există contractura de 30-40 de grade sau mai mult, la îmbinarea dintre deget și palma (articulatia MCF ) sau dacă există o contractura de 10-20 grade sau mai mult la nivelul degetului ( articulatia interfalangiana), sau chiar fasciectomie daca forma bolii este avansata.

tratament dupuytren
3) Radioterapie: Recuperarea postoperatorie este rapida si se observa o imbunatatire evidenta a miscarilor degetelor.

Folosim o tehnica noua ( aponeurotmia ) eficienta pentru rezolvarea contracturii degetelor cauzate de dupuytren . Aceasta metoda are avantajul unei recuperari mai rapide ( de obicei in 2-3 zile postoperator) , fara discomfortul unei plagi extinse, fara internare de lunga durata in spital, iar rata de recurenta este asemantoare chirurgiei clasice.

Operatia de dupuytren costa 2000 ron cu anestezie locala 

Leave a comment