Strada Aviator Popisteanu, nr 16, Bucuresti
L-V: 8:00 – 19:00 / D: Inchis
sindromul de tunel carpian

Sindromul de tunel carpian este o afectiune ce se manifesta prin durere la nivelul pumnului si mainii in special noaptea, dar si amorteala, furnicaturi si scaderea fortei musculare. Se datoreaza compresiei nervului median la nivelul articulatiei pumnului .

tunel carpian

Tunelul carpian este delimitat  de cele 8 oase carpiene unite de un ligament .Printre aceste structuri trece nervul median si cele 9 tendoane flexoare ale degetelor. Cauzele aparitiei acestei afectiuni sunt in general necunoscute, dar printre factorii de risc frecvent intlalniti sunt : sexul feminin, natura profesiei , obezitatea, sarcina , diabetul zaharat, hipotiroidismul, fumatul, consumul de alcool, artrita reumatoida, etc.

banner clinica masaya

Simptome: sindromul de tunel carpian da o amorteala si senzatie de furnicatura la nivelul degetului mare, aratator, mijociu si jumatate din degetului inelar. Durerea  trezeste pacientul in timpul noptii. Atrofia musculaturii mainii.

Cum se diagnosticheaza : In majoritatea cazurilor examinarea clinica si testele de provocare a simptomelor sunt utile pentru stabilirea diagnosticului ( testul Durkan, testul Phalen, testul Tinnel), iar studiile de conducere nervoase sunt folosite pentru confirmarea acestuia.

Dr Tarek Nazer  foloseste un algoritm de diagnosticare folosit in Marea Britanie astfel incat pentru stabilirea diagnosticului  nu sunt necesare  investigatii paraclinice costisitoare (studii de conducere nervoasa).orteza tunel carpian

Sindromul de Tunel Carpian Tratament :

Tratamentul Conservator pentru sindromul de tunel carpian: – medicatie antiinflamatorie, orteza de pumn pe timpul noptii .
Acesta e tratamentul recomandat initial  tuturor   pacientilor. Daca aceste metode nu ajuta se pot folosi infiltratii locale .

Tratamentul Chirurgical pentru sindromul de tunel carpian: – in cazul in care masurile ortopedice nu au dat rezultate se recomanda interventia chirurgicala pentru elibererarea nervului median.
Acest lucru se realizeaza folosind o tehnica unica in Romania , cu anestezie locala, nedureroasa , ce dureaza aproximativ 7-10 minute. Deorece se foloseste o metoda mini invaziva recuperarea este mai rapida, putem sa folosim metoda clasica sau endoscopica insa Echipa Consultatieortopedie recomanda metoda clasica minim invaziva pentru cazurile avansate .

Informatii despre interventia chirurgicala de decompresie a nevului median:
In ziua operatiei e bine sa eviati consumul de cafea, dar puteti manca si bea fara restrictii. Preoperator vi se va administra o injectie in palma cu anestezic local, foarte putin dureroasa. Dupa aceia se practica o incizie minima ( aprox 1,5-2 cm) prin care se elibereaza nervul median. Plaga este suturata fara a ramane cicatrice deoarece se folosesc liniile palmare. Dupa interventie veti putea parasi spitalul dupa 30-60 min. Nu este nevoie de recuperare speciala.

Operatia de tunel carpian pret 2000 ron

Comments (2)

Buna ziua. Pretul interventiei de decompresie a nervului median este de 1000eu sau ron? Multumesc!

Pretul este 2000 Ron

Leave a comment