Strada Aviator Popisteanu, nr 16, Bucuresti
L-V: 8:00 – 19:00 / D: Inchis
infiltratii cu celule stem

Infiltratii cu celule STEMinfiltratii cu celule stem

Infiltratii cu celule STEM in articulatii sunt considerate cea mai noua metoda de tratament, Celulele stem sunt celule cu capacitatea de a se transforma in mare diversitate de celule diferentiate. Aceste infiltratii se bazeaza pe medicina regenerativa pentru a trata diferite probleme articulare, cele mai frecvente fiind:
Leziune de cartilaj sau artroza in stadii incipiente si moderata , foarte rar in stadiile avansate
Tendinita ( Rotuliana, Patelara , Achiliana  si alte tendinite)
Leziune de labrum, ligamente , coafa rotatorie
Bursite

In momentul in care apare o leziune, etapa de degenerare este mai rapida decat cea de regenerare, formand un tesut slab, cu proprietati inferioare si o functionalitate reduscelule stem din tesut subcutana, generand durere.
In momentul leziunii de fapt apare o sangerare in tesutul afectat. Aceasta sangerare sau hematom, este prima etapa a vindecarii si cea mai importanta, prin care celulele regenerative actioneaza la nivelul leziunii pentru a grabi vindecarea.
Exista mai multe tipuri de celule STEM,  iar cele care stimuleaza cel mai bine vindecarea leziunilor musculo-scheletale (tendoane, muschi, cartilaj, oase) sunt localizate in maduva osoasa. Aceste celule STEM mezenchimale (MSCs) sunt esentiale in vindecarea acestor leziuni.

banner clinica masaya

Exista diferite tehnici si metode pentru a recolta celule stem din organism, cele mai folosite metode fiind:
Recoltarea de celule stem din tesut subcutan, unde sub anestezie locala, folosind canule speciale se recolteaza tesut adipos din zona donatoare ( abdomen , coapsa ) si apoi trec prin etape de pregatire pana la obtinerea celulelor stem concentrate si se reinjecteaza in partea afectata folosind o metoda sterila
Recoltarea din maduva osoasa, aceasta este o metoda mai usoara infiltratii celule stem in genunchide recoltare prin care se aspira o cantiate de maduva osoasa din creasta iliaca, apoi se prepara, se centrifugheaza si se injecteaza iar in zona afectata .

Care sunt avantajele infiltratiile cu celule stem ?

Cele mai mari avantaje se regasesc prin faptul ca este o metoda minim invaiza care trateaza diferite probleme ale oaselor , muschilor si tendoanelor, aceasta metoda de tratament este foarte simpla, implica o anestezie de scurta durata si internare 12 ore post infiltratie , este o metoda minim invaziva prin care organismul beneficiaza de un proces de vindecare din celulele proprii. Pretul unei infiltratii cu celule stem este de   care include kitul de recoltare, terapia si spitalizarea.

Pretul infiltratiei cu celule stem este intre 500-800 euro

Dr Tarek Nazer medic ortoped cu experienta de 5 ani in cele mai mari spitale din Marea Britanie este supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva  si in prezent efectueaza cea de-a doua specializare in Medicina Sportiva, este specialistul nostru care a efectuat multe infiltratii cu rezultate foarte bune

#infiltratiicucelulestem #infiltratiipentruartroza #infiltratiefaradureri #infiltratiicelulemezenchimale

Comments (1)

Buna ziua,
Am avut acum un 1 o interventie prin care mi s a implantat o matrice de colagen pt ca aveam gaura in cartilaj de 2×3 cm, condil femural extern. Am inceput sa fac miscare dar nu imi simt foarte ok genunchiu. Problema este ca mi s a scos total meniscul extern. Ma intereseaz daca in aceste conditii se poate pune menisc artificial, din cate am inteles doar transplant mai merge la mine, pt ca cel artificial nu se poate prinde, coase. Sunt relativ tanar, 33 ani si as vrea sa pot facesport dinnou, sa alerg . Ce sanse am sa ma mai pot trata si aproximativ ce costuri ar fi si daca se poate deconta eva si prin casa de sanatate. Va multumesc

Leave a comment