Strada Aviator Popisteanu, nr 16, Bucuresti
L-V: 8:00 – 19:00 / D: Inchis

Infiltratiile intraarticulare

Infiltratii intraarticulare sunt foarte eficiente in tratarea durerilor articulare. Infiltratiile sunt injectii care pot ajuta la ameliorarea durerii și inflamației într-o anumită zonă a corpului.

Cel mai frecvent sunt administrate în articulatii – cum ar fi glezna, cot, șold, genunchi, umăr, c oloana vertebrala și încheietura mâinii. Chiar si durerile articulatiilor mici ale mainilor si picioarelor se pot ameliora dupa acesti infiltartii. Infiltratii intraarticulare pot fi parte a tratamentului pentru o serie de boli și afecțiuni, inclusiv:

Indicatiile infiltratiilor:infiltratii intraarticulare

Chist Baker

– Bursita

– Sindromul de tunel carpian

– Condromalacia rotulei

– Tenosinovita de Quervain

– Umăr inghetat

– Guta

– Artrită reumatoidă juvenilă

– Lupus – Neuromul Morton

– Sindrom de durere myofascial

– Osteoartrita ( coxartroza, gonartroza, etc )

– Fasceita plantara

– Artrita psoriazica

– Artrita reactiva

– Poliartrita reumatoida

– Leziunile coafei rotatorii

– Sarcoidoza

Tendinite

Cotul tenismenului sau al golf-erului.

Mecanismul de acțiune include reducerea reacției inflamatorii prin limitarea dilatarii capilare și a permeabilitatii structurilor vasculare. Acești compuși limiteza acumularea de leucocite polimorfonucleare si macrofage și reduc eliberarea de kinine vasoactive. Ei inhibă, de asemenea, eliberarea de enzime distructive care ataca si distruge tesutul normal fără discriminare.
In plus, noi cercetari sugereaza ca eli pot inhiba eliberarea de acid arahidonic din fosfolipide, reducând astfel formarea de prostaglandine, care contribuie la procesul inflamator.

Cât timp dureaza pana actioneaza aceste infiltratii intraarticulare ?

Anestezicul local reduce durerea imediat , uneori chiar poate produce amorteli, care pot dura 4-6 ore. Infiltratiile au nevoie de cel putin 24 de ore pentru actiune. Intre aceste doua intervale pacientul poate experimenta o exacerbare a durerii, dar care cedeaza de obicei la antiinflamatorii si antialgice simple.elepoate fi eficient de la cateva zile si poate dura chiar si cateva luni. Numărul de infiltratii pe care le puteți primi într-un an, în general, este limitat din cauza potențialelor efecte adverse. Efectele secundare sunt foarte puțin probabile: infectie, modificari ale culorii tegumentelor, modificari ale starii psihice.

Leave a comment