Strada Aviator Popisteanu, nr 16, Bucuresti
L-V: 8:00 – 19:00 / D: Inchis
operatia de monturi

Operatie de monturi

Operatie de monturi la picioare in ziua de astazi este mult mai diferita fata de operatia de monturi clasica care se facea cu ani in urma.

Monturile sau Hallux valgus reprezinta deformarea halucelui monturi la picioare (degetul mare al piciorului) prin care capul metatarsului deviaza spre intern iar varful degetului mare se duce spre celelalte degete formand o proeminenta dureroasa ce provoaca disconfort la purtarea de incaltari mai inguse .
In momentul actual, monturile se pot opera folosind diferite tehnici chirurgicale in functie de:
–  stadiul afectiunii
– unghiul intermetatarsian
unghiul metatarsofalangian
– varsta Hallux valgus-ul este mult mai intalnit la femei decat la barbati, mai ales la femeile care au un istoric familial cu aceasta problema.

Operatia de monturi poate schimba unghiurile metatarsofalangian si intermetatarsian in asa fel incat sa aduca degetul in axul natural si sa ajute piciorul sa isi recapete forma normala si punctele corecte de sprijin.
Metodele minim invazive implica corectia deformarii degetului mare Operatie monturi minim invazivafolosind incizii mici si instrumente speciale pentru a putea profita de o recuperare mult mai usoara post operator.

Cat dureaza operatia de monturi ?

Operatia de monturi in general dureaza aproximativ  45-90 minute in functie de tehnica folosita. In functie de tipul operatiei pacientul are voie sa calce din a doua zi pe picior fara carje sau gips, doar folosind cateodata o orteza speciala de descarcare timp de 6 saptamani .

banner clinica masaya

Care este riscul de reaparitie ale monturilor ?

Multe persoane cred ca daca se opereaza , monturile cresc inapoi, aceasta este o impresie total gresita, o data cu rezolvarea axului osului sansele de recidiva sunt aproape inexistente.

Cat costa operatie de monturi ?

Pretul unei operatie de monturi variaza intre 2000-2500 ron pentru persoanele asigurate in functie de stadiul afectiunii.

#operatiedemonturi #cumscapdemonturi #halluxvalgustratament #operatie fara dureri

Comments (2)

Buna ziua,

Puteti va rog sa ma informati la cat ajunge o operatie de eliminare mont la unul din picioare? Doresc sa fac o programare cat mai repede posibil.
Cate vizite sunt necesare inaintea operatiei?
Poate avea loc operatia in aceeasi zi cu programarea pentru consultatie, sau va trebui o a doua vizita?
Trebuiesc analize facute inaintea operatiei?

Multumesc anticipat,
Minodora

Buna ziua
Pretul unei operatii de monturi variaza intre 4500-6500 ron, in fucntie de dificultate.Trebuie sa sunati la 0721.197.077 pentru programare

Leave a comment