Scroll Top
Strada Aviator Popisteanu, nr 16, Bucuresti
L-V: 8:00 – 19:00 / D: Inchis

Iarna multi dintre noi ne temem de cazaturi pe gheata si de durerile articulare accentuate de frig.

Primavara, plimbarea e placuta si avem timp sa admiram ce e in jurul nostru, dar cand e frig si e gheata pe jos prima noastra grija e sa ajungem cat mai repede la destinatie si sa evitam cazaturile.

Doctorul ortoped Tarek Nazer explica pentru Ziare.com care sunt cele mai frecvente probleme care ne afecteaza iarna, dar nu numai atunci cand este gheata.

Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Ce este guta si cum se trateaza

1. Atunci cand e frig scade presiunea barometrica si incep si durerile articulare sa fie accentuate, mai ales la persoanele care sufera dureri articulare cronice din cauza problemelor pre-existente.

2. Riscul de cazaturi si de alunecare este mai crescut, iar atunci cand ne pierdem echilibrul si alunecam pe gheata putem suferi:

– o simpla contuzie in care muschii, tendoanele si oasele sufera de inflamatie locala, dar fara asocierea de leziuni mai avansate;

– entorsa – care este leziunea traumatica a unei articulatii in urma careia se produce intinderea sau ruperea ligamentelor, tendoanelor de la nivelul articulatiei;

– luxatia – care apare din cauza unui traumatism violent, ce produce deplasarea capetelor osoase din articulatie insotita de deformarea articulara si imposibilitatea efectuarii miscarii;

– fractura – intreruperea continuitatii unui os rezultata in urma unui traumatism puternic.

Sanatate la-ndemana cu dr. Tarek Nazer: Semne ca trebuie sa ajungi urgent la ortoped

Tratamentul variaza de la repaus, imobilizarea gipsata sau cu orteza, la tratamentchirurgical in cazurile mai avansate.

3. Curatarea zapezii poate scoate in evidenta patologii ascunse: miscarea repetata cu lopata de a curata curtea poate provoca aparitia tendinitei la nivelul umarului sau dureri lombare la persoanele care sufera de hernie de disc.

Persoanele care sufera oricare dintre aceste probleme trebuie sa ajunga de urgenta la doctor pentru un examen de specialitate si tratament.

Doctor ortoped Tarek Nazer, medic specialist ortopedie si traumatologie, specialist in chirurgie artroscopica, leziuni sportive si proteze personalizate. Medic ortoped cu experienta de cinci ani in unele dintre cele mai mari spitale din Anglia si vicepresedinte al Asociatiei Sanatate la Nivel European. Timp de doi ani a lucrat cu Phil Hirst, medicul echipei Manchester United.

Leave a comment