Scroll Top
Strada Aviator Popisteanu, nr 16, Bucuresti
L-V: 8:00 – 19:00 / D: Inchis
sindrom de impingement

Sindromul de impingement subacromial este o afectiune foarte frecventa care se manifesta clinic prin: durere severa, cu debut lent la nivelul urmarului, exacerbata de miscarea de ridicare a bratului peste nivelul capului, limitarea miscarilor bratului. Spatiul subacromial este delimitat de : capul humerusului ( inferior) si articulatia acromioclaviculara ( superior).
Cele 2 formeaza un spatiu de 1-1,5 cm . Intre cele 2 structuri osoase se regasesc : tendoanele coafei rotatorii , capatul lung al bicepsului, bursa subacromiala si ligamentul coracoacromial.

banner clinica masaya

Articulatia umarului prezinta  5 componente osoase : humerus, acromiom, clavicula, glena si scapula acoperite de muschi si ligamente, cel mai important rol in miscarile umarului il are musculatura coafei rotatorii : supraspinatus, infraspinatus, subscapularis si pectoralul mic .

Mecanismul de producere al sindromului de impingement subacromial il reprezinta un deficit structural fie la nivel osos sau muscular : ruptura a coafei rotatorii , tendinita , bursita subcromiala etc.

sindrom de impingement
In timpul vizitei dvs la medic acesta va testa mobilitatea umarului folosind o serie de teste specifice pentru a diagnostica sindromului de impingement subacromial cu acuratete cauza simptomatologiei dvs.
Dupa examinarea clinica sunt necesare radiografii in mai multe incidente , iar uneori examinarea RMN poate aduce informatii suplimentare.

Tratament sindromului subacromial:

tratanment sindrom de impingement
Initial ,se recomanda medicatie antiinflamatorie , fiziokinetoterapie si infiltratii locale .
Daca metodele conservatoare nu dau rezultate se recomanda decompresie artroscopica, acromioplastie etc.

Artoscopia de umar  poate rezolva sindromul de impingement subacromial folosind incizii mici ce asigura un rezultat mult mai bun si o recuperare  mai rapida

tratament compresie subacromiala
Echipa consultatieortopedie.ro foloseste o tehnica inovatoare pentru infiltrarea umarului , asemanatoare cu cea folosita in Marea Britanie in cazul sportivilor care au nevoie de o recuperare rapida.

Leave a comment